מתכון

עגבניות ממולאות בעשבי תיבול, זיתים וצנוברים

מרץ 2016
עגבניות ממולאות בעשבי תיבול, זיתים וצנוברים. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
עגבניות ממולאות בעשבי תיבול, זיתים וצנוברים. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטיגון:

למלית:

לטיגון:

למלית:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

חותכים את כיפות העגבניות ושומרים אותן בצד. מרוקנים את העגבניות וזורקים את תכולתן.

2

מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים צנוברים ומזהיבים קלות. מוסיפים פתיתים, מטגנים שניות אחדות וממשיכים בבישול לפי הוראות היצרן.

3

מוסיפים לפתיתים המבושלים זיתים, עשבי תיבול, שום, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים.

4

מחממים תנור ל-200 מעלות.

5

ממלאים כל עגבנייה ב-2 כפות מלית, מניחים מעל את מכסה העגבנייה, ומסדרים בצפיפות בתבנית חסינת חום עם מעט מים.

6

אופים כ-40 דקות, עד שהעגבניות רכות וקליפתן מתקמטת. זורים מעל פטרוזיליה ומגישים.