מתכון

פרוסות עגל ברוטב מרסלה

בקשו מהקצב נתח שייטל רך ומיושן בפרוסות עבות יחסית, כדי שיישארו עסיסיות אחרי צריבה מהירה משני הצדדים

אוקטובר 2021
עגל ברוטב מרסלה של שף יוגב ירוס. צילום: שני בריל
עגל ברוטב מרסלה של שף יוגב ירוס. צילום: שני בריל

הצעתי לצלם את ה־Marsala Veal עם אקדח מעשן ליד הצלחת. "I'll have the veal" הוא פשוט משפט שהוא סוג של אות, שאומר שאוטוטו מתנקשים במישהו לעיני סועדים המומים במסעדה אפלולית בברונקס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרדדים פרוסות עגל בעזרת פטיש שניצלים לעובי של כס"מ. ממליחים ומפלפלים משני הצדדים. מקמחים ומנערים מעודפי קמח.

2

ממיסים חמאה ושמן זית במחבת כבדה על להבה גבוהה. מוסיפים שום ורוזמרין ומערבבים. מוסיפים את פרוסות העגל ומטגנים כדקה וחצי מכל צד עד השחמה. מוציאים מהמחבת.

3

נפטרים מעודפי שומן ומחזירים את המחבת ללהבה בינונית־גבוהה. מוסיפים יין ומגרדים היטב את תחתית המחבת בכף עץ. מצמצמים את היין כ־5 דקות לחצי כמות, מוסיפים שמנת ומבשלים כ־2 דקות נוספות, עד שהרוטב מסמיך.

4

מניחים את פרוסות העגל על צלחות, יוצקים רוטב מרסלה ומגישים.