מתכון

עוגה בחושה עם נקטרינות

הנקטרינה החמצמצה מחמיאה לעוגה הנימוחה

דצמבר 2015
עוגה בחושה עם נקטרינות. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
עוגה בחושה עם נקטרינות. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לציפוי:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית או מרפדים בנייר אפייה.

2

מקציפים ביצים עם סוכר לתערובת תפוחה ובהירה.

3

מערבבים מיץ תפוזים עם חמאה מומסת ומוסיפים לקצף הביצים תוך כדי ערבוב. מוסיפים שמנת וקמח תופח לסירוגין תוך כדי ערבול עד שנוצרת בלילה חלקה.

4

יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית ומפזרים מעל קוביות של נקטרינות. מכסים ביתרת הבלילה.

5

אופים כ-20 דקות. מוציאים מהתנור ומסדרים מעל פרוסות נקטרינה. אופים עוד 20-15 דקות או עד 
שקיסם יוצא עם פירורים לחים.