מתכון

עוגות גבינה אישיות עם קראמבל שוקולד מריר

מאי 2021
עוגת גבינה עם קראמבל שוקולד מריר. צילום: Shutterstock
עוגת גבינה עם קראמבל שוקולד מריר. צילום: Shutterstock

עוגות קטנטנות וחמודות, שאפשר להכין ברינגים או בכוסות שקופות

אפשר להחליף את השוקולד המריר בבסיס ובקראמבל בשוקולד לבן ולקשט בפירות יער.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבסיסים וקראמבל:

למלית הגבינה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מכינים בסיסים וקראמבל: מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בה רינגים (אם משתמשים בכוסות, לא צריך לרפד).

2

שמים חמאה ושוקולד בקערה גדולה, ממיסים במיקרוגל ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים עוגיות מפוררות ומערבבים. מחלקים את התערובת ל-2/3 (לבסיסים) ו-1/3 (לקראמבל).

3

מפזרים את התערובת לבסיסים בתבניות (או בכוסות) ומהדקים. מעבירים למקפיא ל-15 דקות עד שהבסיסים מתמצקים. את התערובת לקראמבל שומרים במקרר.

4

מכינים את המלית: משרים ג’לטין בחלב עד שהג’לטין מתרכך. ממיסים על בן מרי (נזהרים שלא ירתח) ומסירים מהכיריים. מוסיפים ¼ כוס סוכר ומערבבים עד שהוא נמס. מצננים מעט. מוסיפים גבינה לבנה ומערבבים למרקם אחיד.

5

מקציפים מסקרפונה, שמנת מתוקה ואת יתרת הסוכר לקצף רך ומקפלים ידנית לתוך תערובת הגבינה. יוצקים לתבניות ומעבירים למקפיא לשעתיים.

6

מפזרים מעל את פירורי הקראמבל ושומרים במקפיא.