מתכון

עוגות ריקוטה פרמזן אישיות

אוקטובר 2019
1 דירוגים
עוגות ריקוטה פרמזן אישיות של מולי יהי. צילום: דניאל לילה ומולי יהי
עוגות ריקוטה פרמזן אישיות של מולי יהי. צילום: דניאל לילה ומולי יהי

הטעם של הפרמזן כמעט לא מורגש, אבל אל תוותרו עליו - הוא מוסיף לעוגות תו עדין של חמצמצות ומליחות

תבנית מאפינס

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקלתיות

למלית גבינה

לשימון

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבניות מאפינס בעטרות נייר ומשמנים אותן במעט תרסיס שמן.

מכינים את הקלתיות

2

שמים בקערה פתי בר, מלח וחמאה מומסת ומערבבים בעזרת כף עד שהתערובת מתחילה להתגבש.

3

מעבירים לכל שקע 2 כפות מהתערובת ומהדקים בעזרת גב של כף או תחתית של כוס. מעבירים למקרר עד שמלית הגבינה מוכנה.

בינתיים מכינים את מלית הגבינה

4

מניחים בקערת מעבד מזון פרמזן, קמח, סוכר ומלח ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ריקוטה, מיץ לימון, קליפת לימון ותמצית וניל ומעבדים 2 דקות לתערובת אחידה. מוסיפים ביצים בזו אחר זו ומעבדים עד שהן נטמעות בתערובת האחידה.

מרכיבים, אופים ומקשטים

5

יוצקים את מלית הגבינה על הקלתיות עד גובה כ- 1/2 ס"מ מתחת לקצה העליון של השקעים (העוגות תופחות מעט).

6

אופים כ-20 דקות עד שהעוגות יציבות מלמעלה אבל עדיין רוטטות מעט במרכז. מכבים את התנור ומניחים לעוגות להצטנן בתוכו למשך כ-45 דקות, כשדלת התנור פתוחה למחצה. אחרי 45 דקות מוציאים את העוגות מהתנור ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות (עדיף למשך לילה).

7

מניחים 2 כפיות ריבה במרכז כל עוגה ומגישים. העוגות נשמרות עד שבוע במקרר.