מתכון

עוגות תפוחי אדמה פיקנטיות

את תפוחי האדמה המבושלים מועכים גס, כדי שהמרקם והטעם שלהם יורגשו. מתבלים ומעצבים לעוגות אישיות קטנות. מגישים כתוספת לבשר או עוף

14,503 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוגות תפוחי אדמה פיקנטיות של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: דיאנה לינדר
עוגות תפוחי אדמה פיקנטיות של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: דיאנה לינדר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

סלסה להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

1

מבשלים תפוחי אדמה בסיר עם מים לכיסוי עד 30 דקות לריכוך. מצננים, מקלפים ומועכים גס.

2

מערבבים את המחית הגסה עם יתר החומרים למעט קמח, חמאה ושמן. טועמים ומתקנים תיבול.

3

מעצבים עוגות בקוטר 5 ס”מ ועובי 2 ס”מ ומקמחים אותן קלות.

4

מחממים מחבת עם ציפוי מונע הידבקות עם חמאה ושמן (שיעזור לחמאה לשמור על טמפ’ שריפה גבוהה). מטגנים את העוגות על להבה גבוהה כ-2 דקות מכל צד עד הזהבה.

5

מערבבים את חומרי הסלסה ומגישים לצד העוגות, אפשר גם להגיש לצד יוגורט.