מתכון

עוגיות אמסטרדם

מרץ 2020
3 דירוגים
עוגיות אמסטרדם. מתכון וצילום: ליאור משיח
עוגיות אמסטרדם. מתכון וצילום: ליאור משיח

שפים מבשלים בבית: ליאור משיח בגרסה לעוגיות אמסטרדם הנחשקות - עוגיות שוקולד פריכות עם לב שוקולד לבן חמים וקרמי

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למילוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים קמח, אבקת קקאו, אבקת חלב, קורנפלור, סודה לשתייה, מלח וקפה נמס בקערה ומניחים בצד.

2

מעבדים חמאה, סוכר חום וסוכר לבן במיקסר עם וו גיטרה ובמהירות בינונית במשך כ-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה, מוסיפים ביצה ומעבדים להטמעה. מוסיפים ביצה שנייה ומעבדים להטמעה.

3

מורידים מהירות למהירות נמוכה, מוסיפים חצי מתערובת הקמח, ומערבבים עד שחלקו נטמע בתערובת וחלקו לא, עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את יתר תערובת הקמח. מערבבים במהירות איטית רק עד שנוצר בצק. מכסים את קערת המיקסר ומעבירים למקרר לשעתיים.

4

מרפדים מגש או תבנית תנור בנייר אפייה, מוציאים את הבצק מהמקרר, מעבירים למשטח עבודה ומחלקים אותו ל-20 כדורים במשקל 40 גרם האחד.

5

חוצים כל כדור בצק, משטחים את אחד החצאים ומניחים עליו 4-5 מדליוני שוקולד חלב או 1-1.5 קוביות (7-8 גרם שוקולד לכל לעוגיה). משטחים גם את החצי השני, מכסים את הבצק שעליו השוקולד, מהדקים את הצדדים ומכדררים בעדינות. חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק, מניחים את העוגיות הממולאות בתבנית המרופדת נייר אפייה ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

עוגיות אמסטרדם. ליאור משיח

6

מחממים תנור ל-180 מעלות, ומסדרים את העוגיות בתבנית ברווח של כ-4 ס"מ האחת מהשנייה. מעבירים לתנור ואופים 12 דקות. מוציאים מהתנור, מניחים לעוגיות להצטנן ולהתמצק כמה דקות וטורפים, אל תחכו יותר מידי, השוקולד הלבן  נוזלי וכיפי ישר אחרי האפייה.