מתכון

עוגיות בצק פריך קטנות ואלוהיות

עוגיות שנורא כיף לנשנש. הן מתוקות ומאוד נימוחות בזכות הנוכחות של קורנפלור בבצק

אוגוסט 2020
עוגיות בצק פריך קטנות ואלוהיות של קרן אגם. צילום: דניאל שכטר. סטיילינג: גיא כהן.
עוגיות בצק פריך קטנות ואלוהיות של קרן אגם. צילום: דניאל שכטר. סטיילינג: גיא כהן.

חשוב לגלגל את העוגיות בציפוי בעודן חמות, ככה נוצר מעטה הדוק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

מערבבים קמח, קורנפלור ומלח בקערה רחבה ומניחים בצד.

2

מעבדים חמאה, תמצית וניל ואבקת סוכר במיקסר בעזרת וו גיטרה (או ידנית) לתערובת אוורירית, מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים-לשים לכדי בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

3

מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל־3 חלקים. יוצרים מכל חלק גליל צר (בקוטר 3 ס"מ) מעל משטח עבודה מקומח במעט קורנפלור. מגלגלים את הגלילים בנייר אפייה לעיטוף ומעבירים למקפיא ל־1/2 שעה. פורסים את הגלילים לפרוסות בעובי ½1 ס"מ, מעמידים (ולא משכיבים) את הפרוסות בתבנית האפייה כך שאחת מדופנות העיגול נלחצת כנגד התבנית ומתקבל חצי עיגול. אפשר גם לייצר כדורים קטנים בגודל גולה ולאפות כך.

4

מעבירים את התבנית לתנור ואופים 15-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט.

5

שמים את אבקת הסוכר לציפוי בצלחת עמוקה ומגלגלים כל עוגייה באבקת סוכר בעודה חמה. שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים או עד חודש במקפיא.