מתכון

עוגיות בצק פריך קטנות ואלוהיות

אוגוסט 2020
עוגיות בצק פריך קטנות ואלוהיות של קרן אגם. צילום: דניאל שכטר. סטיילינג: גיא כהן.
עוגיות בצק פריך קטנות ואלוהיות של קרן אגם. צילום: דניאל שכטר. סטיילינג: גיא כהן.

עוגיות שנורא כיף לנשנש בצאת הצום ובכלל. הן מתוקות ומאוד נימוחות בזכות הנוכחות של קורנפלור בבצק

חשוב לגלגל את העוגיות בציפוי בעודן חמות, ככה נוצר מעטה הדוק.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים קמח, קורנפלור ומלח בקערה רחבה ומניחים בצד.

2

מעבדים חמאה, תמצית וניל ואבקת סוכר במיקסר בעזרת וו גיטרה (או ידנית) לתערובת אוורירית, מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים-לשים לכדי בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

3

מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל־3 חלקים. יוצרים מכל חלק גליל צר (בקוטר 3 ס"מ) מעל משטח עבודה מקומח במעט קורנפלור. מגלגלים את הגלילים בנייר אפייה לעיטוף ומעבירים למקפיא ל־1/2 שעה. פורסים את הגלילים לפרוסות בעובי ½1 ס"מ, מעמידים (ולא משכיבים) את הפרוסות בתבנית האפייה כך שאחת מדופנות העיגול נלחצת כנגד התבנית ומתקבל חצי עיגול. אפשר גם לייצר כדורים קטנים בגודל גולה ולאפות כך.

4

מעבירים את התבנית לתנור ואופים 15-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט.

5

שמים את אבקת הסוכר לציפוי בצלחת עמוקה ומגלגלים כל עוגייה באבקת סוכר בעודה חמה. שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים או עד חודש במקפיא.