מתכון

עוגיות גן עדן

צרפו לזה את המשחק המענג בין מתיקות למליחות ותבינו למה זכו העוגיות הצנועות האלה בשם כל כך מחייב

19,562 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
עוגיות גן עדן. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
עוגיות גן עדן. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

אני נהנה בכל פעם מחדש לראות את תגובות האנשים שנוגסים בעוגיות האלה בפעם הראשונה.
דווקא בגלל שהן כל כך פשוטות מראה לא מצפים שטעמן יהיה כה עשיר וחמאתי (ההסבר לכך טמון בשימוש בחלמון מבושל שמעניק לעוגיות מרקם מושלם). צרפו לזה את המשחק המענג בין מתיקות למליחות ותבינו למה זכו העוגיות הצנועות האלה בשם כל כך מחייב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

להברשה:

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

שמים חלמון בקערה ומחממים במיקרוגל 20-15 שניות עד שהוא נקרש. מניחים בצד.

2

מערבלים חמאה במיקסר עם וו גיטרה 3-2 דקות. עוצרים מדי פעם את פעולת המיקסר ומסירים את החמאה מדפנות הקערה בעזרת מרית.

3

מעבירים את החלמון המבושל דרך מסננת לקבלת אבקת חלמון עדינה. מוסיפים לקערת המיקסר מלח דק, מלח ים, אבקת סוכר ואת אבקת החלמון ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח וקמח תפוחי אדמה ומערבלים רק עד שמתגבש בצק.

4

עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות ועדיף ללילה.

5

מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

מעצבים, מצפים ואופים:

6

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ ומברישים אותו במעט מים. מפזרים מלח ים אם רוצים וחותכים בעזרת סכין חד או גלגלת פיצה למלבנים בגודל 2×10 ס”מ. מסדרים את העוגיות בתבניות במרווחים של 1/2 ס”מ.

7

אופים כ-15 דקות עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב בשוליים.

8

מצננים ושומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר עד 10 ימים.

גיוון: במקום קמח תפוחי אדמה אפשר להשתמש בקמח אורז.