מתכון

דובשניות לראש השנה

קחו קופסת פח גדולה, מלאו בעוגיות הנוסטלגיות האלה ובכל פעם שהמכסה נפתח החדר מתמלא בניחוח וניל, קינמון ודבש

יולי 2019
דובשניות של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
דובשניות של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזיגוג

אופן ההכנה

מכינים את הדובשניות

1

מחממים קפה, שמן, חמאה, סוכר, דבש ותבלינים בסיר קטן. מערבבים עד להמסה ואיחוד של החומרים ומצננים. מוסיפים ביצה תוך כדי בחישה, מוסיפים חומץ ומערבבים.

2

מערבלים קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים בהדרגה את תערובת הדבש ולשים לקבלת בצק רך ודביק. מכסים את הקערה במגבת לחה ומשהים בטמפ' החדר כ- 4 שעות עד שהבצק מתייצב.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

4

יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר כ-3 ס"מ עם ידיים רטובות ומסדרים אותם בתבניות במרווחים.

5

אופים כ-16 דקות להזהבה (העוגיות צריכות להיות מעט רכות). מצננים היטב.

מכינים את הזיגוג

6

שמים אבקת סוכר בקערה, מוסיפים מעט חלב ומערבבים היטב. ממשיכים להוסיף חלב ולערבב עד שהתערובת מקבלת מרקם של שמנת סמיכה.

מצפים ומגישים

7

טובלים את חלקה העליון של כל דובשנית בציפוי ומניחים בתבנית ל-30 דקות עד שהציפוי מתייבש ומתקשה לגמרי. שומרים בכלי אטום עד שבועיים.