מתכון

דובשניות לראש השנה

קחו קופסת פח גדולה, מלאו בעוגיות הנוסטלגיות האלה ובכל פעם שהמכסה נפתח החדר מתמלא בניחוח וניל, קינמון ודבש

11,553 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
דובשניות של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
דובשניות של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזיגוג

אופן ההכנה

מכינים את הדובשניות

1

מחממים קפה, שמן, חמאה, סוכר, דבש ותבלינים בסיר קטן. מערבבים עד להמסה ואיחוד של החומרים ומצננים. מוסיפים ביצה תוך כדי בחישה, מוסיפים חומץ ומערבבים.

2

מערבלים קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים בהדרגה את תערובת הדבש ולשים לקבלת בצק רך ודביק. מכסים את הקערה במגבת לחה ומשהים בטמפ' החדר כ- 4 שעות עד שהבצק מתייצב.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

4

יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר כ-3 ס"מ עם ידיים רטובות ומסדרים אותם בתבניות במרווחים.

5

אופים כ-16 דקות להזהבה (העוגיות צריכות להיות מעט רכות). מצננים היטב.

מכינים את הזיגוג

6

שמים אבקת סוכר בקערה, מוסיפים מעט חלב ומערבבים היטב. ממשיכים להוסיף חלב ולערבב עד שהתערובת מקבלת מרקם של שמנת סמיכה.

מצפים ומגישים

7

טובלים את חלקה העליון של כל דובשנית בציפוי ומניחים בתבנית ל-30 דקות עד שהציפוי מתייבש ומתקשה לגמרי. שומרים בכלי אטום עד שבועיים.