מתכון

עוגיות חמאה פקאן עם קרם מייפל

2 דירוגים
עוגיות חמאה פקאן עם קרם מייפל של עופר בן נתן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
עוגיות חמאה פקאן עם קרם מייפל של עופר בן נתן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

עוגיות חמאה קלאסיות עם טוויסט במלית. הכינו כמות כפולה ושמרו במקרר - הוא יכול לשדרג כל פנקייק או עוגה

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרם מייפל

לקרם מייפל

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את העוגיות

1

מערבלים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר, מלח ותמצית וניל. מוסיפים בהדרגה קמח ואחר כך אגוזים וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק אחיד.

2

יוצרים מהבצק נקניק עבה ומעבירים למקרר לכחצי שעה או למקפיא לכ־10 דקות עד שהבצק יציב ונוח לעבודה. Ž מחממים תנור ל־170 מעלות. פורסים את הגליל לעיגולים בעובי אצבע, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ־12 דקות עד שהעוגיות משחימות.

 מכינים קרם מייפל

3

מכינים קערה עם קרח ושומרים אותה בצד או במקפיא. מחממים שמן וסירופ מייפל בבן מארי כ־5 דקות על אש בינונית (אם יש מדחום לבישול, עד לטמפרטורה של 110 מעלות). מעבירים את הקערה מעל קערת הקרח שהכנו מראש ומקררים. מערבלים את התערובת במיקסר עם וו גיטרה כ־5 דקות. מוסיפים חמאה וממשיכים לערבל עד לקבלת קרם.

4

מכינים קערה עם קרח ושומרים אותה בצד או במקפיא. מחממים שמן וסירופ מייפל בבן מארי כ־5 דקות על אש בינונית (אם יש מדחום לבישול, עד לטמפרטורה של 110 מעלות). מעבירים את הקערה מעל קערת הקרח שהכנו מראש ומקררים. מערבלים את התערובת במיקסר עם וו גיטרה כ־5 דקות. מוסיפים חמאה וממשיכים לערבל עד לקבלת קרם.

5

מורחים על מחצית מהעוגיות קרם מייפל וסוגרים עם שאר העוגיות ליצירת סנדוויצ'ים.