מתכון

עוגיות טורקיות מבצק גבינה: כּמאלפּאשה (kemalpasa)

נובמבר 2019
2 דירוגים
עוגיות כּמאלפּאשה (kemalpasa) של רות אוליבר | צילום: בן יוסטר | סגנון: טליה גון אסיף
עוגיות כּמאלפּאשה (kemalpasa) של רות אוליבר | צילום: בן יוסטר | סגנון: טליה גון אסיף

עוגיות-סופגניות מסורתיות מהמטבח הטורקי, שעשויות מבצק גבינה מטוגן ומבושל בסירופ

במקור מכינים אותן עם גבינה נטולת מלח, אבל דווקא גבינה עם מליחות עדינה (כמו הצפתית) מתאימה להן מאוד ומונעת מהמתיקות של הסירופ להשתלט על יתר הטעמים. כאן אני לא מטגנת את העוגיות אלא אופה אותן ובמקום לבשלן בסירופ רק מספיגה אותן בו. חשוב להמתין בסבלנות עד שהעוגיות שותות את הסירופ כולו.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

לסירופ

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מכינים את העוגיות

2

מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית 5-4 דקות לבצק אחיד.

3

יוצרים מהבצק כ- 40 כדורים בגודל אגוז מלך בין שתי כפות הידיים ומניחים בתבנית.

4

אופים כ- 15 דקות או עד שהעוגיות זהובות ואפויות. מצננים כ-10 דקות ומחוררים את העוגיות במספר רב של חורים על פני השטח ובצדדים בעזרת קיסם.

מרטיבים את העוגיות בסירופ

5

מביאים לרתיחה את חומרי הסירופ בסיר בינוני. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 5 דקות לסירופ דליל.

6

מסדרים את העוגיות בשכבה אחת בתבנית בעלת דפנות גבוהות. יוצקים עליהן את הסירופ ומחכים 30 דקות לפחות עד שהן סופגות את כל הסירופ, תופחות מעט ומתרככות.

7

העוגיות נשמרות במקרר בקופסה אטומה עד שבוע. מומלץ להוציא אותן מהמקרר 30 דקות לפחות לפני ההגשה.