מתכון

עוגיות קפה ופקאן

עוגיות קפה ופקאן של שף קונדיטור רביבה אפל. צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: ענת לבל
עוגיות קפה ופקאן של שף קונדיטור רביבה אפל. צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: ענת לבל

שף קונדיטור רביבה אפל משתפת במתכון לעוגיות קפה ופקאן, וההמלצה שלנו היא להחזיק באופן קבוע צנצנת שלהן בבית

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציפוי

לציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבלים במיקסר עם וו גיטרה קמח, חמאה, אבקת סוכר, אבקת וניל ומלח.מוסיפים חלמון וקפה וממשיכים לערבל עד שהם נטמעים בבצק. מוסיפים אגוזי פקאן ומערבלים עד שהם מתפזרים בבצק באופן אחיד. חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות כדי שהעוגיות יהיו פריכות. מכדררים את הבצק, מכסים ומעבירים למקרר לכ־30 דקות.

2

מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים ויוצרים מהם ארבעה גלילים בקוטר של כ־2 ס"מ כל אחד. מכסים ומעבירים למקרר או למקפיא עד שהבצק מתקשה מעט.

3

מערבבים חלמון וחלב ומברישים את הגלילים בתערובת. מפזרים סוכר דמררה על משטח עבודה ומגלגלים עליו את גלילי הבצק.

4

מחממים תנור ל־150 מעלות. פורסים את גלילי הבצק לפרוסות בעובי 7־8 מ"מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק של ½1 ס"מ זו מזו. אופים 12־15 דקות עד שהעוגיות משחימות מעט. מוציאים ומצננים.