מתכון

עוגיות שוקולד צ'יפס ושקדים כשרות לפסח

בעוגיות האלה יש הכל: בצק פריך עשוי לשלמות, פצפוצי שוקולד רכים וקראנצ' כיפי של שקדים

אוקטובר 2021
עוגיות שקדים ושוקולד צ'יפס של איתי אלמוג, Bakery. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דניה ויינר)
עוגיות שקדים ושוקולד צ'יפס של איתי אלמוג, Bakery. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דניה ויינר)

בכל הקשור לבצק פריך בכלל ולעוגיות בפרט יש לי כלל: אפייה ב-150 מעלות ולא יותר. כך הבצק נאפה באופן אחיד, בלי שישחים בקצוות, ונשאר רך באמצע.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

2

מערבלים חמאה עם סוכר במיקסר עם וו גיטרה לקרם בהיר. מוסיפים ביצה וקמח מצה ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים שוקולד ושקדים ומערבבים בעדינות.

3

עורמים בתבניות תלוליות בגודל 2 ס"מ במרווחים של 5 ס"מ (העוגיות מתפשטות באפייה).

4

אופים כ-15 דקות לגוון חום בהיר.