מתכון

עוגת אננס ופטל אדום

פברואר 2016
עוגת אננס ופטל אדום. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
עוגת אננס ופטל אדום. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

את המרקם העסיסי במיוחד העוגה חייבת לתוספת השמן והמיץ, ואת הטעם העשיר - לחמאה ושמנת חמוצה

  • תבנית מוארכת באורך 30 ס”מ (או ל-6 עוגות אישיות בתבנית מאפינס)
  • עוגות
  • כשר
  • אפייה

את המרקם העסיסי במיוחד העוגה חייבת לתוספת השמן והמיץ, ואת הטעם העשיר – לחמאה ושמנת חמוצה.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לפיזור:

לפיזור:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.

2

מקציפים ביצים, סוכר וקליפת תפוז במיקסר עם וו להקצפה עד לקבלת קצף בהיר ויציב. מוסיפים חמאה ושמן ומקציפים עד שנטמעים בביצים.

3

מנפים לקערה קמח, אבקת אפייה ושקדים ומערבבים. מוסיפים את החומרים היבשים לקערת המיקסר לסירוגין עם שמנת חמוצה ומיץ תפוזים ומערבבים עם מרית בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת מסה אחידה. מוסיפים פטל ואננס ומערבבים.

4

יוצקים לתבנית ומפזרים מעל סוכר דמררה.

5

אופים כ-40 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש עם פירורים לחים.

גיוונים:

  • במקום סוכר חום מפזרים מעל העוגה שטרויזל (פירורי בצק).
  • לא בעונה, אפשר להשתמש גם בפטל קפוא, מופשר ומסונן היטב.