מתכון

עוגת בייקון ורוזמרין

נובמבר 2019
1 דירוגים
  • עוגת בייקון ורוזמרין. צילום: דניאל לילה
    עוגת בייקון ורוזמרין. צילום: דניאל לילה
  • עוגת בייקון ורוזמרין. צילום: דניאל לילה
    עוגת בייקון ורוזמרין. צילום: דניאל לילה

העוגה הזאת, שבה הבייקון מצתוות לרוזמרין (שילוב מוחץ בעיני), חוגגת את המוצר המושחת והאהוב

תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ

מתחילים בהכנה לילה מראש

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למלית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

שמים קמח בקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים שמרים, מפוררים אותם בעזרת האצבעות ומערבבים היטב. מוסיפים סוכר, חלמון, ביצה ומים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים חמאה בהדרגה ולשים עד שהיא נטמעת בבצק. מוסיפים מלח, רוזמרין וצ'ילי מיובש ולשים 8 דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק ורך.

2

מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות בחמאה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה.

ממלאים, מעצבים, מתפיחים ואופים

3

מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי 3 מ"מ ומפזרים עליו גבינה, בייקון ורוזמרין קצוץ. מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים למקטעים של 5 ס"מ.

4

משמנים תבנית קוגלהוף היטב בחמאה ומעמידים בה את מקטעי הבצק הממולא זה ליד זה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי עד להכפלת הנפח.

5

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

6

אופים כ- 40-35 דקות עד שהעוגה מזהיבה בצורה יפה ואפויה גם בחלקה הפנימי.