מתכון

עוגת הבננות של ברברה

ינואר 2020
7 דירוגים
עוגת הבננות של ברברה. צילום: דור ונגר
עוגת הבננות של ברברה. צילום: דור ונגר

מצויד בבננות מיישוב אשדות יעקב איחוד, הטבח דור ונגר אופה את העוגה שהוא הכי אוהב

"המתכון שייך לאמו של חברי יהל אברהמס ממעלות, שאני (ורק אני) קורא לה ברברה", מספר הטבח דור ונגר. בסוף המסע שלו לאורך כביש 90 – בו הוא פגש חקלאים, יצרנים וטבחים שונים – אפה ונגר את העוגה עם הבננות שקטף במטעים המפורסמים של אשדות יעקב איחוד.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות. מערבבים בקערה אחת את כל החומרים היבשים ובקערה שנייה את כל החומרים הרטובים עם הבננות המעוכות.

2

מוסיפים את החומרים היבשים לקערת החומרים הרטובים ומערבבים היטב. בשלב זה אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס. יוצקים לתבנית משומנת, מפזרים מעט מלח אטלנטי ואופים כחצי שעה עד שהעוגה עולה, מזהיבה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש. מצננים וזורים אבקת סוכר.