מתכון

עוגת גבינה בחושה עם נקטרינות

מאי 2020
עוגת גבינה בחושה עם נקטרינות של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
עוגת גבינה בחושה עם נקטרינות של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

עוגה פשוטה להכנה שמציעה עושר גדול בכל ביס: גבינה קרמית, נקטרינות חמוצות-מתוקות וקרמבל פריך

את הנקטרינות אפשר להחליף בפירות קיץ חמוצים-מתוקים אחרים שאוהבים כמו משמשים, אפרסקים, דובדבנים או שזיפים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לנקטרינות

לקרמבל

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים בלילה לעוגה:

1

מקציפים חמאה וסוכר לתערובת אוורירית ותפוחה כ-7 דקות. מוסיפים ביצים זו אחר זו, לא מוסיפים ביצה חדשה לפני שהקודמת נטמעת. מוסיפים תמצית וניל וגבינה, מערבבים מעט, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים מעט רק עד שהם נטמעים בתערובת.

צורבים נקטרינות:

2

מניחים נקטרינות, סוכר וחמאה במחבת קטנה וצולים-מקרמלים על להבה גבוהה 3-2 דקות, תוך נענוע המחבת. הנקטרינות צריכות להתרכך מעט אבל לא לאבד את המרקם הנגיס. מצננים לחלוטין.

מכינים קרמבל:

3

מעבירים את כל חומרי הקרמבל לקערה קטנה. מערבבים על ידי לישה בכפות האצבעות עד לקבלת פירורים גסים.

מרכיבים ואופים:

4

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית עגולה בקוטר 21 ס"מ, יוצקים פנימה חצי מבלילת העוגה, מניחים מעל את הנקטרינות ומעליהן יוצקים את החצי השני של הבלילה. משטחים את הבלילה על ידי נענוע עדין של התבנית ומפזרים מעל את הקרמבל בצורה אחידה. אופים שעה עד שהעוגה שחומה.