מתכון

עוגת גבינה בחושה

מאי 2019
2 דירוגים
עוגת גבינה בחושה של אלירן דפני. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
עוגת גבינה בחושה של אלירן דפני. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

מכינים אותה כמו בחושה לכל דבר, ולמרות שהיא קלה מאוד להכנה יש לה אותו מרקם פירורי וחן נונשלנטי

ביס אחד ממנה ממלא את הפה בטעם חמוץ-מתוק של גבינה. מי שמפחד מאפיית עוגות גבינה יכול להתחיל כאן. במתכון הזה שילבתי שמנת חמוצה עם גבינה לבנה 5% וקיבלתי עוגה במרקם קליל יותר מזה של עוגות על בסיס גבינת שמנת. לקראסט פריך: מפזרים כף סוכר דמררה על כל עוגה לפני האפייה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקראסט פריך (לא חובה)

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים 2 תבניות.

2

מערבלים חמאה, סוכר ודבש כ-4-3 דקות בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת קרם תפוח ובהיר. מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבלים עד שהן נטמעות. מגרדים פנימה תוכן של מקל וניל ומערבלים קלות.

3

מנפים לקערה נפרדת קמח, קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים.

4

מערבבים בקערה שלישית גבינה לבנה, שמנת חמוצה ומיץ לימון.

5

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין ותוך כדי ערבול מתערובת החומרים היבשים ומתערובת הגבינה. מערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

6

מחלקים את המסה ל-2 תבניות ואם רוצים מפזרים מעל סוכר דמררה לקראסט (לא חובה). אופים 50-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח.

לגיוון: מוסיפים 1/2 כוס צימוקים או אוכמניות מיובשות.