ביס אחד ממנה ממלא את הפה בטעם חמוץ-מתוק של גבינה. מי שמפחד מאפיית עוגות גבינה יכול להתחיל כאן. במתכון הזה שילבתי שמנת חמוצה עם גבינה לבנה 5% וקיבלתי עוגה במרקם קליל יותר מזה של עוגות על בסיס גבינת שמנת. לקראסט פריך: מפזרים כף סוכר דמררה על כל עוגה לפני האפייה.
מתכון לשתי תבניות אינגליש קייק או לתבנית עגולה (חד-פעמית) בקוטר 26 ס"מ.
מה צריך?
החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
החומרים
מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
לקראסט פריך (לא חובה)
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים 2 תבניות.
2
מערבלים חמאה, סוכר ודבש כ-4-3 דקות בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת קרם תפוח ובהיר. מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבלים עד שהן נטמעות. מגרדים פנימה תוכן של מקל וניל ומערבלים קלות.
3
מנפים לקערה נפרדת קמח, קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים.
4
מערבבים בקערה שלישית גבינה לבנה, שמנת חמוצה ומיץ לימון.
5
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין ותוך כדי ערבול מתערובת החומרים היבשים ומתערובת הגבינה. מערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
6
מחלקים את המסה ל-2 תבניות ואם רוצים מפזרים מעל סוכר דמררה לקראסט (לא חובה). אופים 50-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח.
לגיוון: מוסיפים 1/2 כוס צימוקים או אוכמניות מיובשות.