מתכון

עוגת גבינה בחושה

מכינים אותה כמו בחושה לכל דבר, ולמרות שהיא קלה מאוד להכנה יש לה אותו מרקם פירורי וחן נונשלנטי

14,273 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
עוגת גבינה בחושה של אלירן דפני. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
עוגת גבינה בחושה של אלירן דפני. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

ביס אחד ממנה ממלא את הפה בטעם חמוץ-מתוק של גבינה. מי שמפחד מאפיית עוגות גבינה יכול להתחיל כאן. במתכון הזה שילבתי שמנת חמוצה עם גבינה לבנה 5% וקיבלתי עוגה במרקם קליל יותר מזה של עוגות על בסיס גבינת שמנת. לקראסט פריך: מפזרים כף סוכר דמררה על כל עוגה לפני האפייה.

מתכון לשתי תבניות אינגליש קייק או לתבנית עגולה (חד-פעמית) בקוטר 26 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקראסט פריך (לא חובה)

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים 2 תבניות.

2

מערבלים חמאה, סוכר ודבש כ-4-3 דקות בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת קרם תפוח ובהיר. מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבלים עד שהן נטמעות. מגרדים פנימה תוכן של מקל וניל ומערבלים קלות.

3

מנפים לקערה נפרדת קמח, קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים.

4

מערבבים בקערה שלישית גבינה לבנה, שמנת חמוצה ומיץ לימון.

5

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין ותוך כדי ערבול מתערובת החומרים היבשים ומתערובת הגבינה. מערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

6

מחלקים את המסה ל-2 תבניות ואם רוצים מפזרים מעל סוכר דמררה לקראסט (לא חובה). אופים 50-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח.

לגיוון: מוסיפים 1/2 כוס צימוקים או אוכמניות מיובשות.