מתכון

עוגת גבינה וחמוציות

ינואר 2016
עוגת גבינה וחמוציות. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
עוגת גבינה וחמוציות. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מתוק וחמוץ נפגשים בעוגת גבינה קלאסית

מתוק וחמוץ נפגשים בעוגת גבינה קלאסית.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבסיס:

למלית:

לרוטב חמוציות:

לציפוי:

לבסיס:

למלית:

לרוטב חמוציות:

לציפוי:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית או סיר עם 4 כוסות מים רותחים ליצירת לחות.

מכינים את הבסיס:

2

מערבבים לתוך החמאה את שברי הפתי בר לתערובת אחידה. מהדקים לתחתית התבנית ומכניסים למקפיא למשך 10 דקות.

3

מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות.

מכינים את המלית:

4

מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.

5

מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עם סוכר וקורט מלח לקבלת קצף רך אך יציב. מעבירים את קצף החלבונים לקערה גדולה.

6

מקציפים את החלמונים עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים גבינות, שמנת חמוצה, פודינג וקורנפלור עד לקבלת תערובת חלקה.

7

מקפלים בעדינות ובתנועות סיבוביות את קצף החלבונים לתוך תערובת הגבינות בהדרגה. מוסיפים את החמוציות ומקפלים עד לפיזורן במסה.

8

מוזגים את המלית לתבנית עם בסיס הפתי בר.

9

מכניסים את התבנית לתנור ואופים כשעה וחצי.

10

מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר.

11

מכינים את רוטב החמוציות: מחממים בסיר קטן על אש נמוכה את כל חומרי הרוטב עד שהסוכר נמס. מצננים את הרוטב לטמפרטורת החדר.

מכינים את הציפוי:

12

יוצקים לקערה שמנת מתוקה וחלב, מוסיפים את הפודינג ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.

13

מורחים את הציפוי על העוגה באופן אחיד ושופכים עליו את הרוטב החמוציות כשהוא קר.

14

מעבירים ל-5 שעות לפחות למקרר.