מתכון

עוגת גבינה פירורים

מאי 2017
13 דירוגים
עוגת גבינה פירורים. צילום: רונן מנגן | סגנון: דלית רוסו
עוגת גבינה פירורים. צילום: רונן מנגן | סגנון: דלית רוסו

עם מלית גבינה קרמית ולא מתוקה מדי, מתקבלת עוגת גבינה פירורים בדרגה אחת מעל כולן

במבט ראשון העוגה של ענת שבי נראית ככל עוגות הפירורים הביתיות, אבל כשטועמים מבחינים בשוני — אמנם עדין, אבל כזה שבהחלט עושה את ההבדל. "אני מוסיפה לפירורי הבצק סוכר חום, שבמהלך האפייה צובע אותם בזהוב עמוק וגם מעניק טעם קרמלי מיוחד", אומרת שבי.

להכנת המתכון הצטיידו בתבניות אישיות בקוטר 7 ס"מ, בתבנית פיירקס או בתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לפירורי הבצק:

למלית:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

‏מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מכינים את הפירורים:

2

שמים בקערה את כל החומרים ולשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד. משטחים את הבצק ידנית בתבנית לעובי 1/2 ס"מ.

3

‏אופים כ-25-20 דקות לקבלת קלתית זהובה מאוד. מצננים כמה דקות ומפוררים לפירורים עם מזלג. מצננים לטמפ' החדר.

מכינים את המלית ומרכיבים את העוגה:

4

מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה. מוסיפים אינסטנט פודינג וגבינה וממשיכים לערבל לקבלת קרם יציב. מעבירים את הקרם לשקית זילוף.

5

מפזרים את פירורי הבצק בתבניות אישיות (או בכוסות) ומהדקים לגובה 1 ס"מ. מזלפים קרם גבינה עד שלושה רבעים מגובה הכלים ומפזרים מעל את יתרת פירורי הבצק. מעבירים להתייצבות במקרר למשך 6 שעות לפחות.

6

שומרים עד 4 ימים במקרר או מקפיאים עד 10 ימים ומפשירים במקרר לפני ההגשה.