מתכון

עוגת גבינה קרה עם סילאן ותמרים

עוגת גבינה עם פירורים ובה משולבים אלמנטים מקומיים, כמו סילאן, תמרים ופיסטוקים

3,866 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
עוגת גבינה קרה עם סילאן ותמרים. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר
עוגת גבינה קרה עם סילאן ותמרים. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לבסיס:

לעוגה:

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס:

1

מערבבים תמרים ופיסטוקים לעיסה ומשטחים בתחתית תבנית שהנחנו עליה נייר פרגמנט.

מכינים את העוגה:

2

מערבבים שמנת חמוצה עם גבינה וסוכר במטרפה, עד שהסוכר נמס.

3

יוצקים ג’לטין על 1/2 כוס חלב ומכניסים למיקרו ל-40-30 שניות, עד הג’לטין נמס.

4

מערבבים את הג’לטין המומס עם תערובת הגבינה. מקפלים את השמנת המוקצפת לתוך התערובת.

5

יוצקים את התערובת לתבנית ומעליה יוצקים סילאן. מערבבים מעט את הסילאן לתוך התערובת בעזרת מזלג, כמו בעוגת שיש. מכניסים למקפיא ל-5-4 שעות.

6

מגישים ישר מהמקפיא או אחרי שעתיים במקרר.