מתכון

עוגת גבינה של סבתות בתוספת פסיפלורה

מאי 2019
2 דירוגים
עוגת גבינה של סבתות בתוספת פסיפלורה של מיכל מוזס. צילום: דנה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע
עוגת גבינה של סבתות בתוספת פסיפלורה של מיכל מוזס. צילום: דנה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע

העוגה הזו מגיעה מכמה עולמות גבינתיים: משהו בין חיתוכיות גבינה לעוגת שמרים של סבתות

התבססתי על מתכון של רות אוליבר, אבל הוספתי תוכן של פסיפלורות לקרם הגבינה לקבלת מראה זוהר, קיצי ועדכני. את הבצק שנותר אפשר להקפיא ולהשתמש בפעם אחרת.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

למלית:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 8 דקות עד לקבלת בצק רך. מכסים ומניחים במקרר למשך שעתיים (אפשר למשך הלילה). הבצק כמעט לא תופח בזמן הזה.

מכינים את המלית:

2

מערבבים את כל החומרים בקערה.

מרכיבים ואופים:

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס”מ ומרפדים בו את בסיס התבנית והשוליים. יוצקים מעל את המלית ומשטחים.

5

אופים כ-40 דקות עד שהבצק זהוב ומלית הגבינה יציבה.

6

מצננים, מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות. לפני ההגשה חותכים למלבנים. שומרים מכוסה במקרר.