מתכון

עוגת גזר ופיסטוקים

ארז קומרובסקי אופה עוגת גזר בחושה ואוורירית ומשבץ בתוכה פיסטוקים ומשמשים מיובשים

50,941 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
עוגת גזר ופיסטוקים. צילומים: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
עוגת גזר ופיסטוקים. צילומים: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי (לא חובה):

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבניות.

2

מקציפים ביצים ושני סוגי סוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים בהדרגה שמן.

3

מערבבים היטב קמח, קינמון, הל, מוסקט, סודה לשתייה ומלח בקערה. מוסיפים את התערובת לקערת המיקסר ומערבלים קלות רק עד שהחומרים מתאחדים. מוסיפים גזר מגורר, פיסטוקים ומשמשים ומקפלים אותם לתערובת בעזרת מרית.

4

יוצקים את התערובת לתבניות. אם רוצים, בוזקים סוכר חום וקינמון.

5

אופים כ-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש. מצננים את העוגות על גבי רשת צינון ומשחררים מהתבניות.