מתכון

עוגת הגזר של אייל שני

זו בהחלט עשויה להיות עוגת הגזר הטובה ביותר שתאפו בבית: רכה ומלאת מרקמים והכי חשוב עסיסית במיוחד

286,162 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
עוגת הגזר של אייל שני. צילום: מתן שופן
עוגת הגזר של אייל שני. צילום: מתן שופן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי שמנת סוכר

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות. מערבבים שמן וסוכר לתערובת אחידה. מפרידים ביצה אחת לחלמון וחלבון, ומוסיפים לתערובת השמן ביצה אחת שלמה וחלמון אחד. טורפים לאיחוד.

2

מניחים בקערה נפרדת גזר ואגוזים. מערבבים בידיים ומוסיפים לתערובת הביצים. מערבבים לאיחוד.

3

מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח בקערה נוספת. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים והגזר ומערבבים לאיחוד.

4

טורפים או מקציפים את החלבון שנותר עם קמצוץ מלח למרנג אוורירי ויציב, ומקפלים לתערובת העוגה להטמעה. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת, ואופים 30־35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח. מוציאים ומצננים לטמפ' החדר.

מכינים ציפוי

5

טורפים שמנת וסוכר לתערובת אחידה וחלקה. מוסיפים קליפת לימון מגוררת ומערבבים להטמעה. יוצקים את הציפוי על העוגה - שימו לב, הציפוי אמור לצאת עבה, כך שאל תחסכו בכמויות השמנת. לפני ההגשה ניתן לפזר מעל הציפוי גרידת לימון טרייה.