מתכון

עוגת הגזר של אייל שני

ספטמבר 2019
36 דירוגים
עוגת הגזר של אייל שני. צילום: מתן שופן
עוגת הגזר של אייל שני. צילום: מתן שופן

זו בהחלט עשויה להיות עוגת הגזר הטובה ביותר שתאפו בבית: רכה ומלאת מרקמים והכי חשוב עסיסית במיוחד

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציפוי שמנת סוכר

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות. מערבבים שמן וסוכר לתערובת אחידה. מפרידים ביצה אחת לחלמון וחלבון, ומוסיפים לתערובת השמן ביצה אחת שלמה וחלמון אחד. טורפים לאיחוד.

2

מניחים בקערה נפרדת גזר ואגוזים. מערבבים בידיים ומוסיפים לתערובת הביצים. מערבבים לאיחוד.

3

מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח בקערה נוספת. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים והגזר ומערבבים לאיחוד.

4

טורפים או מקציפים את החלבון שנותר עם קמצוץ מלח למרנג אוורירי ויציב, ומקפלים לתערובת העוגה להטמעה. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת, ואופים 30־35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח. מוציאים ומצננים לטמפ' החדר.

מכינים ציפוי

5

טורפים שמנת וסוכר לתערובת אחידה וחלקה. מוסיפים קליפת לימון מגוררת ומערבבים להטמעה. יוצקים את הציפוי על העוגה - שימו לב, הציפוי אמור לצאת עבה, כך שאל תחסכו בכמויות השמנת. לפני ההגשה ניתן לפזר מעל הציפוי גרידת לימון טרייה.