מתכון

פורטוקלופיטה - עוגת יוגורט יוונית

היא לא היפה שבעוגות אבל אחת הטעימות שישנן - לא מפתיע כשמגלים מה בפנים: יוגורט, שמן זית, תפוזים ובצק פילו פריך

פורטוקלופיטה- עוגת יוגורט יוונית עם תפוזים ושמן זית של הקונדיטור יואב דקלבאום. צילום: רן בירן
פורטוקלופיטה- עוגת יוגורט יוונית עם תפוזים ושמן זית של הקונדיטור יואב דקלבאום. צילום: רן בירן

בתמונה, העוגה מקושטת בפלחי תפוז מסוכרים שהכנתי בעצמי. זה תהליך מאוד פשוט אבל ארוך, אפשר להחליף את התפוז המסוכר הביתי בקליפות תפוז מסוכרות או בפרוסות תפוז מיובשות שמשרים במעט מים כשעה לפני שמניחים על העוגה ואפשר להכין באופן הבא: מכינים סירופ סוכר מ-1 כוס מים ו-1 כוס סוכר שמבשלים יחד 10 דקות מרגע הרתיחה, עד שהסוכר נמס כולו ומתקבל סירופ צמיגי. מכניסים לסירופ פרוסות מתפוז אחד לא קלוף ומבשלים יחד עוד דקה. מעבירים את פרוסות התפוז והסירופ לקופסה סגורה ולמקרר ל-48 שעות. מוציאים את פרוסות התפוז מהסירופ, מייבשים מעט ומניחים על העוגה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס:

לסירופ:

לקישוט:

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס:

1

מחממים תנור ל-170 מעלות.

2

מכניסים לקערת מיקסר את השמן והסוכר ומערבלים בעזרת וו גיטרה במהירות בינונית כ-5 דקות. מוסיפים מיץ תפוזים, קליפת תפוז מגוררת, מחית וניל ויוגורט. ממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה.

3

מוסיפים אבקת אפיה וקרעי פילו ומערבבים בעזרת לקקן. דואגים שלא יווצרו גושים בתערובת.

4

משמנים תבנית בחמאה ומפדרים במעט קמח. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-35 דקות עד שהעוגה מזהיבה.

מכינים סירופ ומוסיפים לעוגה:

5

מרתיחים במחבת את כל המרכיבים ומבשלים כמה דקות עד שהסירופ מסמיך. מקררים את הסירופ לטמפרטורת החדר. כאשר העוגה יוצאת מהתנור ועדיין חמה יוצקים את הסירופ עד שהיא מוצפת לגמרי.

הקונדיטור יואב דקלבאום משקה את הפורטוקלופיטה בסירופ תפוזים. צילום: רן בירן

מקשטים ומגישים:

6

להגשה: מצפים את פני העוגה בקליפות תפוז מסוכרות.

הסיפור מאחורי העוגה – אלון הדר מבקר אצל הקונדיטור יואב דקלבום בעמק חפר 

עוד מתכונים למתוקים מופלאים מבצק פילו של יואב דקלבאום:

מאפה פילו עם קרם וניל 

עוגה קנדית