מתכון

עוגת יוגורט עם קמח כוסמין, דובדבנים ופיסטוק

אוגוסט 2019
4 דירוגים
עוגת יוגורט עם קמח כוסמין, דובדבנים ופיסטוק מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר
עוגת יוגורט עם קמח כוסמין, דובדבנים ופיסטוק מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר

מחית פיסטוק צובעת את הבצק בגוון ירקרק עדין ודובדבני האמרנה המבושמים מנקדים אותה בעיגולים כהים ודרמטיים

מרקם העוגה יציב ונוח לפריסה, בזכות תוספת קמח הכוסמין ועם זאת עסיסי בזכות השימוש ביוגורט ובדבש.

שימו לב, בעוגה יש פחות משליש כוס סוכר – דובדבני האמרנה והדבש מספקים את כל המתיקות יחד עם המון טעם נפלא.

תבנית אינגליש קייק 30 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית.

2

מערבלים חמאה, סוכר ודבש בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כ־5 דקות במהירות בינונית לתערובת אחידה ובהירה. מדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר, מגרדים את התערובת שדבקה לדפנות בעזרת מרית וממשיכים בערבול. מוסיפים שמן, ביצים, יוגורט ומחית פיסטוק ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.

3

מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה. מוסיפים בהדרגה את 2 סוגי הקמח, המלח ואבקת האפייה ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

4

יוצקים את הבלילה לתבניות ומפזרים למעלה את דובדבנים האמרנה (במהלך האפייה אם ישקעו לתוך הבצק).

5

אופים 40־45 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים. מצננים. מאחסנים בכלי אטום עד כ־5 ימים במקום קריר ויבש.

מתכון מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר