מתכון

עוגת מוס שוקולד לבן ופצפוצי אורז

ינואר 2016
עוגת מוס שוקולד לבן ופצפוצי אורז. צילום: דניה ויינר
עוגת מוס שוקולד לבן ופצפוצי אורז. צילום: דניה ויינר

עוגה חגיגית ומפתיעה במרקם מתפצפץ בפה

עוגה חגיגית ומפתיעה במרקם מתפצפץ בפה.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבסיס שוקולד לבן ופצפוצי אורז:

למוס שוקולד לבן:

לבסיס שוקולד לבן ופצפוצי אורז:

למוס שוקולד לבן:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את בסיסי השוקולד ופצפוצי אורז

1

: ממיסים במיקרו חמאת קקאו (יש להיזהר לא לשרוף אותה).

2

ממיסים שוקולד לבן במיקרו ומערבבים עם חמאת קקאו. מוסיפים פצפוצי אורז ומערבבים היטב.

3

מרפדים בתערובת 2 בסיסי רינג בקוטר 24 ס"מ ומקררים שעה.

מכינים מוס שוקולד לבן

4

: מביאים לרתיחה 550 מ"ל שמנת מתוקה. יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים.

5

ממיסים ג'לטין ב-1/4 כוס מים ומחממים במיקרו עד להמסה. מערבבים ומוסיפים לתערובת השוקולד הלבן. מביאים לטמפ' החדר.

6

מקציפים 850 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת רכה ומקפלים לתוך תערובת השוקולד הלבן.

מרכיבים את העוגה

7

: מרפדים את דפנות הרינג בשקף. שמים את אחד מבסיסי פצפוצי האורז בתחתית רינג מרופד בנייר אפייה. יוצקים מעל מחצית מן המוס. מניחים על המוס בסיס פצפוצי אורז נוסף, יוצקים את יתרת המוס ומעבירים למקפיא למשך הלילה.

8

משחררים את הרינג מהתבנית, מסירים את השקף ומעבירים את העוגה למקרר לשעתיים להפשרה.