מתכון

עוגת מסקרפונה אפויה עם פעמיים אגוזים

אוגוסט 2020
עוגת מסקרפונה אפויה עם פעמיים אגוזים של חן שוקרון. צילום: דניה ויינר סטיילינג: דיאנה לינדר
עוגת מסקרפונה אפויה עם פעמיים אגוזים של חן שוקרון. צילום: דניה ויינר סטיילינג: דיאנה לינדר

אגוזים למטה (בצורת בסיס פריך) ואגוזים למעלה (בצורת ברס קרמלי) ובאמצע עוגת גבינה אפויה רכה ועשירה, שאינה צונחת או מתבקעת

מומלץ להכין לפחות יום לפני ההגשה – הקירור היסודי חיוני ליציבות המרקם.
מומלץ להשתמש בתבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ.
שימו לב – במהלך המתכון ישנם זמני הקפאה וקירור בנוסף לזמן ההכנה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבסיס ודפנות

למלית הגבינה

לציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס

1

מרפדים את בסיס התבנית ואת הדפנות בנייר אפייה. שימון הדפנות יגרום לנייר האפייה להיצמד למקום.

2

מערבבים את חומרי הבסיס יחד בכף לקבלת תערובת פירורית לחה. מניחים שכבה דקה ואחידה של התערובת בתחתית התבנית ומהדקים אותה. ביד אחת מחזיקים את התבנית באלכסון ומהדקים מהתערובת על גבי חלקן התחתון של הדפנות. בכל פעם משתמשים בכמות קטנה ומניחים אותה באופן חופף לכמות שהנחנו קודם לכן, כך עד לכיסוי מלא של הדפנות. מעבירים את התבנית למקפיא למשך 20 דקות.

3

מחממים תנור ל-160 מעלות.

4

אופים את הבסיס הישר מהמקפיא 10 דקות בלבד. מוציאים ומצננים מעט, אך לא מכבים את התנור.

מכינים את המלית ואופים

5

מערבלים יחד מסקרפונה, גבינת שמנת וגבינה לבנה במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים סוכר ומערבלים היטב להטמעה. מוסיפים ביצים אחת-אחת, כשכל ביצה נוספת רק כשהקודמת נטמעה. מוודאים בעזרת מרית שהתערובת אחידה. מוסיפים תמצית וניל ומיץ לימון ומערבלים היטב. יוצקים בזהירות את מלית הגבינה על גבי הבסיס האפוי.

6

מניחים בתחתית התנור תבנית קטנה ויוצקים לתוכה מים רותחים על מנת ליצור סביבה עשירה באדים.

7

מעבירים את התבנית עם העוגה בזהירות לתנור. אופים כ-70 דקות עד ששולי המלית יציבים מעט והמרכז עדיין רוטט.

8

מוציאים מהתנור ומצננים לטמפ’ החדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך לילה אחד לפחות.

מצפים ומגישים

9

מחלצים את העוגה בעדינות מהתבנית ומסירים בזהירות את נייר האפייה מהצדדים.

10

לפני ההגשה מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה. מצפים את פני העוגה בקצפת ומפזרים מעל אגוזי לוז או ברס. מגישים קר.

11

אפשר לשמור את העוגה מכוסה במקרר עד 5 ימים נוספים.