מתכון

עוגת מצות שוקולד

מרץ 2020
2 דירוגים
עוגת מצות שוקולד של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
עוגת מצות שוקולד של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

הגרסה העוד יותר כיפית של מצה מרוחה בשוקולד

המצות שומרות על הפריכות אבל הן לא קשות והשוקולד קרמי ככה שאין את תופעת הלוואי המעיקה של שיש מלא בפירורים, או את המאבק כדי למרוח את המצה בלי שתישבר. פשוט מכינים מראש ופורסים לפרוסות נוחות ואלגנטיות מתי שצריך משהו קטן מתוק.

שימו לב: שעתיים צינון

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לגנאש שוקולד

להרכבה

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים שמנת ושוקולד בסיר קטן תוך ערבוב עד שהשוקולד נמס, מסירים מהאש, מוסיפים חמאה ומערבבים היטב במטרפה לתערובת אחידה ומבריקה. מצננים ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות.

2

מערבבים חלב עם נס קפה בתבנית רחבה. טובלים מצה בחלב ומניחים בתבנית נוספת בגודל המצה. מורחים 2 כפות גנאש על המצה הרטובה. חוזרים על התהליך עם 6 המצות הנותרות ומסיימים בשכבה של גנאש. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות לפני הפריסה. אפשר לקשט בסוכריות צבעוניות.