עוגת המרציפן הכי טובה שתאכלו בחיים שלכם: העוגה עצמה רכה, נימוחה ועשירה מאוד, והדובדבנים הטריים משתלבים מעולה עם יוגורט חמצמץ ושמן זית.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לעוגה
לנוזל דובדבנים
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את העוגה
1
מחממים תנור ל־160 מעלות. משמנים תבנית, מרפדים אותה בנייר אפייה ומשמנים גם אותו.
2
מקציפים ביצים במיקסר עם וו בלון במהירות גבוהה כ־3 דקות. מוסיפים בהדרגה סוכר, מחממים תוך כדי את תחתית קערת המיקסר עם ברנר, וממשיכים להקציף עוד דקה־שתיים לקצף בהיר ותפוח (אם אין ברנר, טורפים ביצים וסוכר מעל בן מארי 3־4 דקות להמסת הסוכר. מעבירים לקערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים עוד דקה־שתיים במהירות גבוהה לקצף אוורירי ותפוח). מאטים את מהירות המיקסר, מוסיפים מרציפן בהדרגה, כף אחרי כף, וממשיכים להקציף תוך כדי חימום תחתית הקערה עם ברנר. יוצקים חמאה בהדרגה וממשיכים להקציף להטמעתה ולבלילה אחידה וחלקה.
3
יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ־20 דקות (מסובבים את התבנית אחרי 10 דקות). מוציאים מהתנור, מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר, חוצים אותה לאורך, חותכים כל חצי לחמישה מלבנים ושומרים במקרר.
מכינים נוזל דובדבנים
4
מביאים לרתיחה את כל המרכיבים בסיר.
5
מעבירים את התערובת החמה לבלנדר וטוחנים. מסננים ומקררים במקרר.
6
מפזרים על העוגה סוכר בשכבה דקה ואחידה ושורפים עם ברנר )לא חובה(.
7
מערבבים בקערה קטנה דובדבנים טריים עם נוזל הדובדבנים.
8
מניחים פרוסת עוגה בצלחת הגשה, מניחים לידה 3־4 דובדבנים עם הנוזל וכף יוגורט, מטפטפים כפית שמן זית על הדובדבנים ומגישים.