מתכון

עוגת סולת ותמרים

פברואר 2021
עוגת סולת ותמרים של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: אילן נחום)
עוגת סולת ותמרים של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: אילן נחום)

בהשראת הבסבוסה, הטישפישטיל ושאר עוגות הסולת האתניות

התמרים מצטרפים למלית האגוזים ומתבשמים בקינמון. הבורגול מצטרף לסולת ומתקבל מרקם גס ופירורי יותר, אבל אם רוצים מרקם עדין יותר, אפשר להמיר אותו בעוד 1/2 כוס סולת.

המתכון מותאם לתבנית פיירקס בגודל 22×32 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסירופ:

למלית

לבצק

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הסירופ

1

מביאים לרתיחה את חומרי הסירופ ומבשלים כ-5 דקות. מסירים מהכיריים ומצננים.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את המלית

3

מרככים את התמרים עם 1/4 כוס תה במיקרוגל או על להבה נמוכה. מערבבים עם אגוזים וקינמון.

מכינים את הבצק

4

מערבבים קמח, סולת, בורגול ואבקת אפייה בקערה. מוסיפים שמן ו-3/4 מכמות המים הפושרים ולשים לקבלת בצק גמיש ודי שמנוני. רק אם הבצק מרגיש יבש, מוסיפים את יתרת המים.

מרכיבים, אופים ומרטיבים בסירופ

5

מחלקים את הבצק לשניים ומשטחים חצי ממנו בתבנית. מפזרים את המלית באופן שווה על הבצק ומכסים בשכבת בצק נוספת. מסמנים על העוגה מעוינים ומטביעים אגוז במרכז כל מעוין.

6

אופים כשעה או עד שפני העוגה זהובים. יוצקים את הסירופ הקר על העוגה בעודה חמה באופן שווה. מניחים לו להיספג לפני שמגישים.