מתכון

עוגת פילו עם ריקוטה, סולת ואוכמניות

פברואר 2019
6 דירוגים
עוגת פילו עם ריקוטה, סולת ואוכמניות של תמר לוי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעמה רן
עוגת פילו עם ריקוטה, סולת ואוכמניות של תמר לוי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעמה רן

עוגה יפהפייה ומרשימה שהרבה יותר קלה להכנה ממה שהיא נראית

אפשר להוסיף למלית פירות טריים, פירות יבשים ואגוזים קלויים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסירופ סוכר מתובל

להרכבה

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

למלית ריקוטה

1

מבשלים בסיר על אש בינונית את החלב, הביצים, הסוכר, החמאה והסולת תוך כדי טריפה מתמדת עד סף רתיחה. מצננים במשך 15 דקות.

2

מוסיפים וטורפים לתערובת את שאר מרכיבי המלית.

לסירופ הסוכר המתובל

3

מרתיחים את המים והסוכר. מוסיפים את שאר מרכיבי הסירופ, מערבבים ומצננים.

להרכבת העוגה

4

מושחים את התבנית ואת דפי הפילו בחמאה המומסת. מניחים שלושה דפי פילו זה על גבי זה בתבנית ומשטחים היטב בתחתית ובדפנות. שופכים את המלית על דפי הפילו, משטחים ומיישרים. אם נשארים שוליים של פילו בצדדים מקפלים אותם פנימה כך שיכסו מעט את המלית.

5

מושחים דף פילו נוסף בחמאה, מקפלים אותו לצורת מניפה ומניחים על המלית לכיסוי העוגה. אפשר לשחק עם הגדלים של דף הפילו ולצופף כמה דפים ליצירת קומפוזיציה מעניינת.

6

אופים את העוגה במשך 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות, עד שהיא מזהיבה.

7

מושחים את העוגה בסירופ הסוכר המתובל. מצננים ומפזרים את האוכמניות.