מתכון

עוגת שוקולד בקערה אחת

מרץ 2019
2 דירוגים
עוגת שוקולד בקערה אחת של מאיה דרין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
עוגת שוקולד בקערה אחת של מאיה דרין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

עוגת שוקולד נפלאה ופשוטה, שמככבת אצלנו בכל מפגש, פיקניק או יום הולדת. מתוך ספרה של מאיה דרין "דיסקו מתוקים"

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ משומנת, או תבנית מלבנית בעלת נפח דומה.

 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לעוגה

לגנאש השוקולד

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לעוגה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות. שמים בקערה גדולה המתאימה לחימום במיקרוגל את השוקולד עם שני סוגי הסוכר והחמאה וממיסים (לחילופין ממיסים בקלחת קטנה על להבה נמוכה מאוד, תוך ערבוב רצוף, עד לקבלת מרקם חלק ואז מעבירים לקערה). מצננים מעט.

2

מוסיפים את הביצים בהדרגה, אחת אחת, ומערבבים אחרי כל הוספה עד להטמעתן. מוסיפים את הקורנפלור ואבקת האפייה ומערבבים למרקם חלק, ללא גושים.

3

מעבירים לתבנית. בעזרת מרית ("לקקן") מנקים את הקערה ושומרים אותה בצד. אופים כ-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עטוף פירורים לחים. מצננים.

לגנאש

4

כשהעוגה קרה לגמרי, יוצקים את השמנת לקערה ששמרנו בצד ומביאים לסף רתיחה במיקרוגל (או בקלחת על הכיריים). מוסיפים את שברי השוקולד לשמנת החמה, ומניחים ל-2 דקות בלי לגעת. מערבבים היטב עד שנוצר קרם חלק ומבריק. יוצקים את הגנאש על מרכז העוגה ומניחים לו לצפות את כולה; במידת הצורך מניעים את העוגה מצד לצד, אבל אין צורך להשתמש בכף.

5

הכי טעים לאכול את העוגה תוך 24 שעות ולא לשמור במקרר. אם בכל זאת מאחסנים במקרר, מומלץ לחמם במיקרוגל 10-5 שניות לפני ההגשה.