זו העוגה האהובה על גיסתי דבי, ולמרות שאני לא תמיד נוטה להיות סנטימנטלית, אני חייבת להודות שכשאני מכינה את העוגה הזו, אני חושבת עליה. לגרסה המקורית הוספתי עיטור בצורת מרנג אפוי משויש עם שוקולד. אם להודות על האמת, זה אחד החלקים הכי כייפיים בהכנת העוגה, והוא מוסיף כל כך הרבה טעם ושואו, עם כל הפשטות שלו.
מומלץ להשתמש בתבנית בקוטר 22-24 ס"מ.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לעוגה
למרנג
אופן ההכנה
מכינים את העוגה
1
מחממים תנור ל־150 מעלות ומרפדים תבנית בניירות אפייה. ממיסים שוקולד וחמאה מעל בן מרי.
2
מקציפים 5 חלמונים, סאקה ו־½1 כפות סוכר במיקסר עם בלון ההקצפה לבלילה תפוחה ויציבה.
3
מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את השוקולד והחמאה המומסים בהדרגה ובאיטיות, מערבלים בקצרה רק עד שהם נטמעים בבלילה בצורה אחידה. עוצרים את פעולת המיקסר ומניחים בצד.
4
בקערה נפרדת מקציפים חלבונים עם 3 כפות הסוכר הנותרות וקורט מלח לקצף יציב ומבריק.
5
מקפלים ⅓ מהקצף לבלילת השוקולד להטמעה, חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 15 - 20 דקות עד שהעוגה תופחת אך נותרת רוטטת במרכז.
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את המרנג
6
ממיסים שוקולד מעל בן מרי או במיקרוגל במעט פולסים, מערבבים ומניחים לו להצטנן.
7
מקציפים 3 חלבונים ומלח במיקסר עם בלון ההקצפה במהירות איטית לקצף תפוח ורך. מגביהים את המהירות ומוסיפים סוכר לאט ובהדרגה עד לקבלת קצף יציב (שכשהופכים את הקערה הוא אינו גולש ממנה).
8
מוציאים את קערת המיקסר מהתושבת ויוצקים מוזגים את השוקולד המומס מעל המרנג, מערבבים מעט מאוד, ממש שתי תנועות קיפול כדי ליצור אפקט משויש.
9
מוציאים את העוגה מהתנור ומוזגים עליה את המרנג. מפזרים בצורה אחידה אך לא מוקפדת מחזירים לתנור ואופים 30 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוך התנור לעוד 20 דקות עם דלת סגורה. אחרי 20 דקות מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר. רק אחרי שהעוגה התקררה לחלוטין מחלצים אותה מהתבנית ומגישים.