מתכון

עוגת שזיפים

דצמבר 2019
3 דירוגים
עוגת שזיפים. צילום: shutterstock
עוגת שזיפים. צילום: shutterstock

ביתית, מנחמת, עמוסה שזיפים ושטרויזל שאי אפשר להפסיק ליישר גם אם ממש מנסים

במתכון המקורי לא עובדים לפי הספר – את הבצק הפריך לא מקררים לפני הרידוד אלא פשוט משטחים אותו ידנית בתבנית ומצמידים לדפנות. למרות כל התיאוריות הקונדיטאיות השיטה הזו עובדת נהדר.

תבנית בקוטר 24 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למלית

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מכינים את הבצק

2

שמים קמח, סוכר, מלח, קליפת לימון וחמאה בקערת מעבד מזון ומעבדים לפירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד לקבלת בצק.

מרכיבים ואופים

3

משטחים 2/3 מהבצק בתחתית ובשולי התבנית לעובי 4 מ"מ וגובה 4 ס"מ. מקפיאים את יתרת הבצק.

4

מורחים ריבה על בסיס הבצק, מסדרים עליה שזיפים חתוכים בצפיפות (רצוי להשכיב אותם על הצד) ומפזרים מעל סוכר וקליפת לימון.

5

מגררים את יתרת הבצק על פומפייה גסה מעל השזיפים.

6

אופים 50-45 דקות עד שהבצק מזהיב בצורה יפה ומצננים.

7

לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר. שומרים במקרר 4-3 ימים. מגישים בטמפ' החדר.