החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים היטב סיר פלא או תבנית עגולה.
2
שמים בקערה את הביצים והסוכר ומערבבים בעזרת מטרפה עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את החמאה (או השמן) והדבש בהדרגה, תוך כדי ערבוב.
3
מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה דרך מסננת ומערבבים. מוסיפים גם את הריקוטה והמים הרותחים ומערבבים שוב. יוצקים 2/3 מכמות הבלילה לתבנית.
4
שמים את השוקולד המריר בקערה קטנה וממיסים במיקרוגל (בפולסים קצרים) או מעל סיר עם מים רותחים עד קבלת נוזל חלק.
5
מוסיפים את השוקולד לבלילה שנשארה בקערה ומערבבים היטב, עד שהבלילה הופכת לחומה לחלוטין. יוצקים את בלילת השוקולד לתבנית מעל הבלילה הלבנה, ובעזרת סכין מערבבים ויוצרים תנועות "שיש".
6
אופים 60-55 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים עליו.
7
העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר עד 5 ימים כשהיא עטופה היטב, וכמו כל עוגת דבש, היא משתבחת מיום ליום.
מתכון מספר האפייה "קרן אגם", הוצאת מודן, 221 עמ', מחיר 128 שקלים. לרכישה