מתכון

עוגת שכבות דבש

עוגת שכבות דבש. צילום: בועז לביא
עוגת שכבות דבש. צילום: בועז לביא

בעזרת זילוף מרשים והרכבה מעט שונה הפכנו עוגת דבש סטנדרטית ליצירה שנראית כאילו יצאה מוויטרינה של פטיסרי פריזאי

במקום לפרוס עוגה לשכבות אופים שתי עוגות בשתי תבניות- זה מבטיח עוגה גבוהה במיוחד עם מרכז יציב ואפוי כהלכה.
שימו לב: כדי לבצע את הזילוף היפה, תזדקקו לצנתר מיוחד – מס’ 104 של ווילטון. כמו כן נדרש קרטון תחתית עוגה (להשיג בחנויות המתמחות) בקוטר 20 ס”מ.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרם:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות.

מכינים שתי עוגות:

2

שמים חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות בינונית-גבוהה כ-3 דקות לקרם חלק ואוורירי. מוסיפים ביצים בהדרגה עד שהן נטמעות. מוסיפים דבש, דבשה, תה, קליפת תפוז ותבלינים ומערבלים במהירות בינונית לתערובת אחידה.

3

מנפים לקערה נפרדת קמח ואבקת סודה לשתייה ומוסיפים לקערת המיקסר. מערבלים למרקם חלק. מוסיפים אגוזים ומערבלים לפיזור אחיד. יוצקים את התערובת לתבניות.

4

אופים 45-40 דקות עד שהעוגות תפוחות ויציבות וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים.

מכינים את הקרם:

5

שמים גבינת שמנת, חמאה, אבקת סוכר וקליפת תפוז בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים 3-2 דקות לקרם חלק ואוורירי.

6

ממיסים שוקולד לבן על בן מארי או במיקרוגל ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה לגמרי. מוסיפים לקרם הגבינה ומערבלים למרקם חלק.

מרכיבים את העוגה ומקפיאים:

7

מניחים עוגה אחת על קרטון מיוחד לעוגה או על צלחת הגשה ומורחים שכבת קרם בעובי 1½-1 ס”מ. מניחים את העוגה הנוספת מעל ומצפים אותה בקרם מכל הצדדים. את יתרת הקרם שומרים במקרר.

8

מעבירים את העוגה למקפיא לשעה או עד שהקרם קופא - כך זיגוג הקפלים שנוסיף בהמשך ייצמד טוב יותר לעוגה.

יוצרים זילוף קפלים:

9

מוציאים את הקרם מהמקרר ומעבירים לשקית זילוף. אם הקרם קשה מדי, מערבלים במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת מרקם נוח לזילוף.

10

מוציאים את העוגה מהמקפיא ומסמנים על הצדדים טורים ברוחב של כ-2 ס”מ בדמיון או חורצים בסכין.

11

מעמידים את שקית הזילוף במקביל לעוגה, כשהחלק הרחב של הצנתר קרוב יותר לעוגה. מזלפים קפלים לאורך הטורים שסימנו. כיוון הזילוף הוא מלמטה למעלה (אפשר להתחיל ממש מהקרטון) בתנועות זיג-זג קטנות (מימין לשמאל ומשמאל לימין) עד שקפלים נערמים לאורך כל טור על דפנות העוגה.

12

על החלק העליון של העוגה מזלפים את הקרם במעגלים ספירליים מבחוץ כלפי פנים ותוך כדי תנועות קטנות משמאל לימין עד כיסוי מלא.

13

שומרים בקירור. 20 דקות לפני ההגשה מוציאים את העוגה ומביאים אותה לטמפ’ החדר, כדי שהקרם יתרכך מעט.