מתכון

עוגת שכבות עירומה עם קרם לאבנה

מאי 2019
3 דירוגים
עוגת שכבות עירומה עם קרם לאבנה של מיכל בוטון. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
עוגת שכבות עירומה עם קרם לאבנה של מיכל בוטון. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

השכבות האווריריות והרכות של העוגה מורכבות מטורט עדין על בסיס יוגורט והקרם עשוי מתערובת של לאבנה וחמאה

הקרם שבעוגה הוא עשיר וחמצמץ–מתקתק,  קל מאוד לעבוד איתו כי הוא יציב ואין חשש שיתפרק או ייזל כמו קרמים על בסיס שמנת.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לעוגה

לציפוי

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מקציפים ביצים ושמן בקערת מיקסר עם וו בלון במהירות בינונית כ־3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה.

2

מערבבים קמח, סוכר, קקאו ומלח בקערה נפרדת.

3

מוסיפים לתערובת הביצים לסירוגין את תערובת הקמח ואת האיירן תוך כדי ערבול במהירות נמוכה.

4

מחממים תנור ל־175 מעלות ומשמנים את התבנית.

5

מערבבים סודה לשתייה עם חומץ עד שנוצר מעין קצף. מוסיפים את הקצף לתערובת הביצים והקמח ומערבלים כ־2 דקות עד לקבלת בלילה אחידה.

6

שופכים את הבלילה לתבנית ואופים 55־45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח ומכוסה פירורים. מצננים בטמפרטורת החדר לפני שפורסים. אפשר להכין את העוגה מראש ולשמור במקרר (עד יומיים) או במקפיא (עד שבועיים).