מתכון

עוגת שמרים אפרסקים ובושה עיזים

מאי 2019
1 דירוגים
עוגת שמרים אפרסקים ובושה עיזים של מיכל בוטון. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
עוגת שמרים אפרסקים ובושה עיזים של מיכל בוטון. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

האפרסקים ומתיקות הבצק מושכים לצד אחד והמליחות של הגבינה לאחר. לכן העוגה יכולה לשמש גם כקינוח וגם כמאפה מלוח

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למלית

לאפרסקים

להברשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את האפרסקים

1

מבשלים אפרסקים עם סוכר ומים בסיר קטן על אש בינונית כ־30 דקות עד שהנוזל הופך כתום והאפרסקים מתפרקים. מערבבים מדי פעם.

מכינים את הבצק

2

מערבלים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית כ־7 דקות. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.

3

מרדדים את הבצק על משטח מקומח ליריעה מלבנית בגודל 20X30 ס"מ ובעובי של כ־1/2 ס"מ.

4

מורחים יוגורט על פני הבצק. מוציאים את האפרסקים מנוזלי הבישול בעזרת כף מחוררת (שומרים את הנוזל) ומפזרים אותם על היוגורט. מפוררים מעל גבינת בושה בצורה אחידה.

5

מגלגלים את הבצק לגליל. חוצים את הגליל לאורך וקולעים את שתי רצועות הבצק למעין צמה. מעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה.

6

מחממים תנור ל־160 מעלות. מברישים את פני העוגה בביצה ואופים כ־50 דקות עד שהעוגה מתייצבת וזהובה. מצננים ומברישים את העוגה בנוזלי הבישול של האפרסקים.