מתכון

עוגת שמרים מקמח מלא במילוי טחינה, דבש ואגוזים

דצמבר 2018
2 דירוגים
עוגת שמרים מקמח מלא במילוי טחינה, דבש ואגוזים של הקונדיטורית אילה ענבר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן
עוגת שמרים מקמח מלא במילוי טחינה, דבש ואגוזים של הקונדיטורית אילה ענבר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן

אתם רוצים לצייד את הילדים במשהו בריא שישביע אותם וימתיק להם את היום? נסו את הרעיונות של הקונדיטורית אילה ענבר

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

לבצק

לסירופ

למלית

לבצק

לסירופ

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

למלית

1

מעבדים במעבד מזון את הטחינה והדבש עד קבלת תערובת אחידה.

לבצק

2

מערבבים בקערת מיקסר את הקמח והשמרים. מוסיפים את הסוכר החום והמלח ומתחילים לערבל בוו לישה. מוסיפים את המים והביצה. מערבבים את החמאה והחלב ומוסיפים.

3

ממשיכים לערבל במשך כמה דקות, עד שהבצק חלק ונפרד מדופנות הקערה. מעבירים את הבצק לשקית ומתפיחים במשך שעה וחצי-שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4

חוצים את הבצק לשתי חתיכות ומרדדים כל אחת למלבן דק (בגודל 38X21 ס"מ). מורחים את המלית במרכז כל מלבן ומשאירים שוליים דקים. מפזרים מחצית מכמות האגוזים ומגלגלים את הבצק לגליל מהודק. 4. חוצים את הגליל לאורכו בסכין חדה וקולעים צמה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים במשך כשעה לפחות, עד שהבצק קפיצי למגע. מושחים את העוגה בתערובת הביצה והחלב ומפזרים את השומשום.

5

אופים את העוגה במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות (ללא טורבו), עד שהיא מזהיבה ומרכזה יציב.

לסירופ

6

מרתיחים בסיר את החלב והסוכר תוך כדי ערבוב. שופכים 1/3 כוס מהסירופ הרותח על העוגה החמה ומצננים. מצננים ושומרים את העוגה עטופה.