מתכון

עוגת שמרים עם ריקוטה ושטרויזל של אורי שפט

4 דירוגים
עוגת שמרים-ריקוטה-שטרויזל
עוגת שמרים-ריקוטה-שטרויזל

שלוש שכבות של עונג בתבנית אינגלייש קייק - מתכון עוגת גבינה של מאפיית לחמים

עוגת שמרים עם ריקוטה ושטרויזל היא שילוב מפנק בין בצק שמרים רך לציפוי פירורי ופריך ובתווך מלית עסיסית של ריקוטה. אורי שפט, מאפיית לחמים: "יש לקוחות שמגיעים במיוחד בשבילה. זו עוגת תה נפלאה ואף על פי שיש בה כמה מרקמים, היא עדיין פשוטה להכנה".

את השטרויזל אפשר להכין מראש ולשמור במקפיא, ואפשר לפנק אותו גם בקינמון, אגוזי מלך או אגוזי פקאן שבורים.

להכנת המתכון יש להצטייד ב-3 תבניות אינגליש קייק נמוכות או בתבנית אחת בגודל 40×30 ס”מ וגובה 5-3 ס”מ.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

למלית:

לשטרויזל:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

שמים חלב, שמרים מפוררים, ביצים, שמנת, סוכר ומלח במיקסר עם וו לישה עד שהביצים נטמעות בנוזל. מוסיפים קמח וחמאה ולשים במהירות נמוכה עד לערבוב החומרים. מגבירים מעט את מהירות הלישה ולשים 4 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

2

משטחים את הבצק בתבנית או במגש מקומחים קלות, מכסים בניילון ומניחים במקרר למנוחה 4 שעות או למשך הלילה.

מכינים את המלית:

3

מערבבים את חומרי המלית בקערה לתערובת חלקה ואחידה.

מכינים שטרויזל:

4

שמים חמאה, סוכר וקמח במיקסר עם וו גיטרה ומעבדים לתערובת פירורית גסה (אפשר גם בקערה רגילה בעזרת קצות האצבעות). מכסים ושומרים במקרר עד השימוש.

מעצבים, ממלאים, מתפיחים ואופים:

5

מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ. חותכים אותו לשלושה מלבנים בגודל התבניות. משמנים את התבניות במעט חמאה ומניחים בהן את מלבני הבצק.

6

על כל מלבן יוצקים כ-1/3 ממלית הריקוטה, מפזרים עליה שטרויזל, מכסים ומניחים במקום חמים להתפחה של כ-40 דקות עד שעה.

7

בינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות.

8

אופים כ-35-30 דקות לגוון זהוב. מצננים ולפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.

גיוון: ניתן להחליף את המקל וניל ב-1 כפית תמצית וניל איכותית.