מתכון

עוגת שקדים, אגסים ושזיפים מיובשים

נובמבר 2016
2 דירוגים
צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

בחושה עשירה של הקונדיטור ברי סייג. המרקם שלה מזכיר עוגת סולת והחיבור בין השקדים לאגסים מחדד את הטעם המרציפני

 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לפירות בסירופ:

לעוגה:

לזיגוג:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את האגסים:

1

מבשלים אגסים עם מים, סוכר ווניל בסיר כ-15 דקות על להבה בינונית עד שהם רכים למחצה. מוציאים בכף מחוררת ומניחים בצד. מוסיפים לסיר שזיפים מיובשים ומבשלים בסירופ 5 דקות. מסננים.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את העוגה:

3

מקציפים חמאה עם סוכר במהירות גבוהה 3 דקות עד לקבלת קרם בהיר ותפוח. מוסיפים ביצים אחת-אחת תוך כדי הקצפה.

4

מוסיפים שקדים טחונים, קינמון, קמח ורום לקערה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות בעזרת מרית עד לקבלת מרקם אחיד.

5

יוצקים את הבלילה לתבנית ומסדרים מעל את חצאי האגסים והשזיפים.

6

אופים 45 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים.

מזגגים:

7

מחממים ריבה עם מעט מים ומורחים על העוגה.