מתכון

עוגת שקדים, ריקוטה ופירות יער

אוקטובר 2019
2 דירוגים
עוגת שקדים, ריקוטה ופירות יער. צילום: shutterstock
עוגת שקדים, ריקוטה ופירות יער. צילום: shutterstock

זוהי עוגה חגיגית מאוד, המתאימה לשמש כקינוח מרשים על שולחן החג שלכם

. שילוב הריקוטה, השקדים ופירות היער יוצר מנעד טעמים עדין, מעניין ושונה מהקינוחים הרגילים של החג.

תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לעוגה

לציפוי השמנת החמוצה

לפטל בקרמל

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

העוגה

1

מעבדים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר והסוכר החום עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את החלמונים זה אחר זה, וממשיכים לעבד עד שהתערובת אחידה וחלקה.

2

מוסיפים לתערובת את השקדים הטחונים, הקורנפלור, קליפת הלימון והברנדי וממשיכים לעבד עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הריקוטה והגבינה הלבנה וממשיכים לעבד עד שהתערובת אחידה.

3

מקציפים את החלבונים והמלח לקצף יציב. מקפלים את הקצף אל תוך התערובת ב-2-3 פעמים עד שהתערובת אחידה לחלוטין.

4

מוזגים חצי מתערובת העוגה לתבנית משומנת ומיישרים באמצעות מרית. מפזרים את פירות היער בצורה אחידה, מוזגים עליהם את שאר הבלילה ומיישרים.

5

אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות 60-50 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים והעוגה זהובה וריחנית. מצננים לחלוטין לפני הקישוט.

ציפוי השמנת החמוצה

6

מערבבים בקערה את השמנת החמוצה, הסוכר ותמצית הווניל.

7

יוצקים את תערובת השמנת על העוגה המוכנה ומיישרים בעזרת מרית

הפטל בקרמל

8

מבשלים את הסוכר על אש גבוהה במחבת בינונית עד שנוצר קרמל.

9

מוסיפים בבת אחת את הפטל ומיץ הלימון ומבשלים 3-2 דקות עד שכל הפטל מזוגג אך עדיין שלם. מקשטים את ציפוי העוגה בפטל המקורמל.