מתכון

עוגת תמרים בחושה

ספטמבר 2020
עוגת תמרים בחושה עם רוטב רוזטה  של רינת צדוק. צילום: שני בריל.
עוגת תמרים בחושה עם רוטב רוזטה של רינת צדוק. צילום: שני בריל.

עוגה עסיסית במתיקות עדינה. אימא שלי הכינה אותה עם שלל תבלינים חמים ואני בחרתי לאפות אותה ללא תבלינים

לפעמים אני מחליפה 2-1 כפות קמח באבקת קקאו ומקבלת עוגה שוקולדית. אני ממליצה להגיש את העוגה עם רוטב רוזטה.

המתכון מותאם לבתנית בקוטר 22-20 ס"מ.

למתכון לרוטב רוזטה ושמנת שקדים לחצו כאן.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

יוצקים מים רותחים מעל תמרים, מוסיפים אבקת סודה לשתייה, מערבבים ומניחים בצד ל-15 דקות. מעבירים עם הנוזלים למעבד מזון וטוחנים ב-2-3 פולסים לתערובת חלקה.

2

מחממים תנור ל־ 170 מעלות ומרפדים תבנית עגולה בקוטר 20-22 ס"מ (גוזרים עיגול לתחתית ומדביקים עם מעט שמן, גוזרים פס נייר אפייה ומצמידים עם שמן לדפנות).

3

מעבירים את מחית התמרים לקערה, מוסיפים שמנת שקדים או קרם קוקוס, שמן זית, חמאת קקאו וקמח ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים אבקת אפייה, סירופ מייפל, תמצית וניל ומלח ומערבבים לפיזור אחיד.

4

יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 1/2 שעה או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש. יוצקים רוטב רוזטה מעל העוגה (לא חובה) ומגישים.