מתכון

עוגת תפוזים וקוקוס עסיסית ללא גלוטן

יוני 2021
עוגת תפוזים וקוקוס ללא גלוטן של תמי בן דוד. צילום: shutterstock
עוגת תפוזים וקוקוס ללא גלוטן של תמי בן דוד. צילום: shutterstock

המתכון הראשון והפשוט ביותר למי שרוצה להתנסות באפייה ללא גלוטן

מניב עוגה לחה ומלאת טעם, שהפכה למיתולוגיה בקרב קוראי האתר של תמי

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

חומרים ל 3- תבניות אינגליש קייק

לסירופ:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל 160 מעלות ומשמנים תבניות אפייה.

מכינים את העוגה:

2

מערבבים חלמונים, קליפת תפוז, מיץ תפוזים, שמן ותמצית וניל בקערה גדולה.

3

מערבבים קמח תפוחי אדמה, קמח סויה, קורנפלור, קוקוס ואבקת אפייה בקערה נוספת. מוסיפים לתערובת הנוזלית ומערבבים למרקם אחיד

4

מקציפים חלבונים לקצף בהיר (כ 3 דקות). מוסיפים סוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. מקפלים את הקצף לתערובת העוגה ויוצקים את התערובת לתבניות.

5

אופים 45 דקות עד שהעוגות מזהיבות. מכבים את התנור ומותירים את העוגות בתנור 10 דקות נוספות.

מכינים סירופ ומברישים:

6

מחממים מיץ תפוזים וסוכר רק עד שהסוכר נמס. מברישים את העוגות בסירופ ומצננים.