מתכון

עוגת תפוזים ושקדים

דצמבר 2015
3 דירוגים
עוגת תפוזים ושקדים. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
עוגת תפוזים ושקדים. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

עוגת תפוזים ושקדים נימוחה, מרציפנית ומזכירה במרקמה עוגת סולת לחה. חשוב לנהוג עמה בעדינות כדי שלא תתפרק

העוגה הזאת לא רק כשרה לפסח אלא היא גם פרווה! חשוב: העוגה נוטה להתפרק בגלל מרקמה הרך. מומלץ לאפות אותה בתבנית סיליקון, כדי להקל על החילוץ. כמו כן רצוי להעביר אותה פעם אחת בלבד מתבנית האפייה לצלחת ולכסות בניילון נצמד, שלא תתייבש.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.

2

מקציפים ביצים עם סוכר 8-6 דקות לתערובת תפוחה מאוד ובהירה. מוסיפים קליפת תפוז, מיץ תפוזים, שמן ושקדים טחונים ומקפלים בעדינות לבלילה אחידה. יוצקים לתבנית.

3

אופים 50-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.