מתכון

עוגת תפוזים נימוחה וקלה

ספטמבר 2019
1 דירוגים
עוגת תפוזים נימוחה
עוגת תפוזים נימוחה

עוגות תפוזים זה הכי חורף ישראלי - ובמתכון המצורף יש טריק שנועד למנוע יבשושיות

הבעייה היא שלא פעם הן סובלות מיבשושיות מסוימת (שהעניקה להן את הכינוי הלא מחמיא "עוגות חנק"). מוסיפים לבלילה אבקת אינסטנט פודינג, שמעניקה עסיסיות ומתיקות חלבית.

2 תבניות אינגליש קייק

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 170 מעלות ומשמנים תבנית.

2

מקציפים חלבונים בקערת מיקסר עם 1/2 מכמות הסוכר לקצף יציב. מעבירים את הקצף לכלי אחר.

3

מקציפים באותה קערת מיקסר (אין צורך לשטוף) חלמונים עם יתרת הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מנמיכים את המהירות ויוצקים בהדרגה ולסירוגין שמן ומיץ תפוזים עד שהם נטמעים בבלילה.

4

מערבבים בקערה נפרדת אינסטנט פודינג, קמח, סוכר וניל וקוקוס (או שקדים טחונים) לתערובת אחידה. מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת החלמונים ומערבבים היטב.

5

מקפלים את קצף הביצים לבלילה ויוצקים לתבנית.

6

אופים כ- 40 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים. מאבקים באבקת סוכר ומגישים בטמפ’ החדר.