"קיבוץ עין זיוון הוא אחד מהמגדלים הגדולים של תפוחים בארץ, ובתור בן הקיבוץ חשוב לי לשלב את התוצרת הטרייה בתפריט בית הקפה. תפוחים שנקטפים מהעץ ומגיעים ישירות למטבח עושים בעוגה את כל ההבדל".
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למשרה תפוחים
לבלילה
לקרם שמנת
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2
מערבבים בקערה תפוחים, סוכר, רום ותמצית וניל ומשרים כחצי שעה.
3
מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה ומלח.
4
מקציפים בקערת מיקסר עם וו בלון חמאה וסוכר 2 דקות, עד שנוצרת תערובת אחידה. מוסיפים ביצים בזו אחר זו וממשיכים להקציף עד שהן נטמעות בבלילה.
5
מחליפים לוו גיטרה, מוסיפים רום ואת התפוחים המושרים ומערבבים אותם בתוך הבלילה. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים במהירות נמוכה. מנתקים את הקערה מהמיקסר ומערבבים את הבלילה בעזרת מרית כדי לוודא שכל הקמח נטמע.
6
מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ־45 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקפיצית למגע. מקררים לטמפרטורת החדר.
מכינים את הקרם
7
מקציפים את כל המרכיבים בקערת מיקסר עם וו בלון, עד שנוצר קרם אחיד.
8
מורחים את הקרם על העוגה ומגישים.