מתכון

עוגת תפוחי עץ

פברואר 2019
4 דירוגים
עוגת תפוחי עץ של שף עופר גל. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
עוגת תפוחי עץ של שף עופר גל. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

קונדיטור עופר גל מכין עוגת תפוחים מושקעת וכשרה לפסח, שתקצור את מלוא המחמאות

כשר לפסח לאוכלי קטניות

כלים: מסגרת אפייה 30X30 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק בחוש

למילוי תפוחים

לבצק פריך

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

בצק בחוש:

1

ממסים את החמאה ומערבבים עם השמן.

2

מערבבים את קמח תפוחי האדמה, קמח התירס, האגוזים, השקדים ואבקת האפייה.

3

מקציפים את הביצים במהירות גבוהה עד קבלת קצף יציב. מוסיפים בהדרגה את הסוכר.

4

מוציאים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים פנימה, בהדרגה, תוך כדי ערבוב במרית, את תערובת הקמח והאגוזים, השמנת החמוצה, והחמאה המומסת בשמן.

מילוי תפוחים:

5

קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות.

6

ממסים את הסוכר בסיר גדול עד שהוא נמס ומקבל גוון חום בהיר.

7

מוסיפים את החמאה ואת קוביות תפוחי העץ ועוטפים אותן בקרמל הסוכר.

8

מוסיפים את הצימוקים, הקינמון ומקלות הווניל החצויים ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה.

9

אוספים את התפוחים לצד הסיר, מוסיפים את הברנדי לצד הסיר הפנוי ומבעירים (מטים את הסיר מעט עד שלהבת הגז תפגוש את אדי האלכוהול והאלכוהול יידלק ויישרף).

בצק פריך:

10

מעבדים את הקמח, האגוזים ואבקת הסוכר במעבד מזון.

11

חותכים את המרגרינה הקרה לקוביות ומעבדים במיקסר עם הקמח ואבקת הסוכר.

12

מוסיפים את החלמונים, המים והגלוקוזה וממשיכים בערבול עד קבלת בצק אחיד.

13

עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.

הרכבת העוגה:

14

מרדדים חצי מכמות הבצק הפריך לגודל מסגרת האפייה. מניחים את הבצק במסגרת האפייה, על מגש אפייה עם נייר אפייה.

15

אופים 12 דקות בחום של 170 מעלות ומוציאים מהתנור.

16

יוצקים את הבצק הבחוש על תחתית הבצק האפויה ומשטיחים במרית לקבלת שכבה אחידה. יוצקים את התפוחים המקורמלים על הבצק הבחוש.

17

מרדדים את יתרת הבצק הפריך לעלה דק וחותכים רצועות ארוכות ברוחב של כ-2 ס"מ.

18

מניחים את רצועות הבצק שתי וערב על פני העוגה ומורחים בביצה טרופה.

19

אופים 40 דקות בחום של 165 מעלות עד שרצועות הבצק הפריך משחימות ותערובת הבצק הבחוש מתייצבת ויבשה.